Het terrein van De Helleborus is verdeeld in verschillende Area’s, een specifieke plek waar je gezellig met elkaar kunt verblijven. Net als de slaapplekken heeft elke Area zijn eigen karakter, voor elke gelegenheid de juiste setting dus! Area’s waar je uit kunt kiezen zijn:

Canna
Canna is een ruime, nostalgische boerenschuur waar de warmte vanaf straalt. Het eerste wat je ziet als je binnen komt is een hele muur vol bordspellen en twee family-size tafels. Aan je rechterhand een comfortabele zithoek rondom de houtkachel. De achterwand van Canna is bekleed met boeken, met daarvoor een tweede zithoek rondom de rocket stove met verwarmde bank. Verder is er een bar aanwezig en kan er een beamer aangesloten worden. Canna is daarmee een multifunctionele ruimte in elke weersomstandigheid: een loungeplek, een sfeervolle locatie voor een maaltijd, een spelletjesmiddag of een borrel en ook als workshoplocatie en vergaderruimte komt ze goed tot haar recht.

Aer
Het open plein Aer fungeert als een centraal punt in alle bruisende levendigheid op het terrein. Blikvanger is toch wel Stoof, de robuuste buitenkeuken met houtfornuis. Van daaruit serveren wij ontbijt, lunch en diner, kunnen gasten hun eigen potje koken of toveren cateraars allerlei lekkers op tafel. Twee lange tafels geven plek aan ruim 30 personen. ’s Avonds is het plein prachtig verlicht, een mooie plek voor een familiediner of een verjaardag.

Lampetee
Lampetee is een van de favoriete Area’s omdat het alles in huis heeft voor wie iets te vieren heeft. Het bestaat uit Pizza Paradise (pizza leemoven), twee eettafels,  fijne zitjes in een kring en de Stekkerflex (buitenbar). Er hangen lampjes door de bomen en er kan muziek geregeld worden.

Wuzzelbud
Beschut tussen de naaldbomen in een fijn hoekje van het bos staat de hottub. Met wat zitjes en een vuurschaal erbij is het alles wat je nodig hebt voor een ontspannende avond.

Danswijde
Helemaal achterin het bos, ver van de bewoonde wereld, ligt Danswijde. De perfecte spot voor wie iets te vieren heeft en dat wat luidruchtiger wil doen. De Danswijde is een buitendansvloer met twee grote vuurtonnen en verschillende loungezitjes. De DJ Booth is draaiklaar en heeft een heus podium. Wunderbar is de buitenbar van deze Area en ook hier ontbreken de lampjes niet!

Een aantal Area’s zijn we nog aan het ontwikkelen:

Aurora
Het lijkt niet veel, maar het is een van de best kept secrets van De Helleborus. Het is namelijk de beste plek om de laatste zon van de dag in te drinken. Nu alleen een rij loungestoelen, maar terzijnertijd heeft het een heus zonnedek.

Wildewesten
Het doet zijn naam nog eer aan: een wild, onontgonnen stukje Helleborus. Op korte termijn staat er een dome van waaruit je kunt uitkijken over de weilanden. Op langere termijn zal er een saloon-stijl pannenkoekenhuis gebouwd worden!

Seebuhne
Eyecatcher van de Seebuhne is de vijver die ontstaan is door een natuurlijke bron. De vijver heeft een onderhoudsbeurt nodig en zal uitgebreid worden met een mooie vlonder. Aan de vijver staat een handgemaakte yurt.

Daarnaast zijn er twee Area’s met een specifieke bestemming:

Speeldernis
Een magische en speelse plek voor kinderen waar natuurbeleving centraal staat. Wij werken samen met professionals die verschillende kinderactiviteiten aanbieden: van kinderfeestjes en bouwen & klauteren, tot heuse ecologische kinderworkshops.

Permatuin
Dit is waar we al het lekkers planten en oogsten dat we gebruiken voor het eten. Er staat een grote kruidenspiraal, er is een plek voor meerjarige groenten en op de Akker verbouwen we eenjarige groenten. Naast alle noeste arbeid die er verricht wordt is het ook een rustgevende plek waar je heerlijk op adem kunt komen.

Laat ons weten wat je zoekt!