Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

De ons vertrouwde groenten moet je elk jaar opnieuw zaaien, wieden, water geven. Plus moet je de grond kaal maken en verstoren. In de permacultuur zoeken we naar andere oplossingen. Er zijn honderden groenten, bekend en onbekend, waarbij dat allemaal niet meer hoeft: de meerjarige groenten. Monique Wijn van de Godin, eetbaar landschap (www.degodin.nl) geeft deze workshop.
We beginnen met een powerpoint met het wat en waarom van meerjarige groenten en het leren kennen van een aantal belangrijke soorten. Hierbij komen blad- en wortelgewassen aan bod, eetbare waterplanten en eetbare bloem-groenten.
We gaan de tuin in, zowel bij de Helleborus als mogelijk de tuin van Monique Wijn in Haren, om planten te levend te leren kennen en te verzamelen. In de middag leren we tuinieren met meerjarige groenten en is er ruimte om een tuinontwerp te maken. Neem als je wilt een plattegrond van je tuin mee.
Iedereen neemt een potluck mee en aan het einde van de dag maken we gezamenlijk nog een smoothie of soep.
Monique Wijn is bioloog en permaculturist en heeft sinds 2002 een permacultuurtuin met eetbare wilde planten, meerjarige groenten en andere eetbare gewassen.

Gegevens

Datum:
17 september 2016
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://dehelleborus.info/evenement/godin-meerjarige-groenten-2016/
Organizer:
De Godin

Tickets
NIEUW!!! Ga naar De Helleborus evenementensite voor meer informatie, inschrijvingen en tickets! Tot snel!