Ons motto?

ornament1Gewoon lekker doen! Onze boerderij in het schitterende Engelbert biedt elke dag en elk seizoen talloze mogelijkheden om samen te werken aan innovatieve projecten en duurzame uitvindingen. Zoals het maken van een kuridenspiraal, een helofytenfilter, een pizzaoven of strobouw.
Waar dromen de aarde raken is onze missie. Waarbij wij een inspirende plek willen bieden voor ondernemers met een speciale missie. Een voorbeeld daarvan is Yurt Saravá die handgemaakt is door Esther en achterin ons bos schittert.

Wat kan je hier doen?

ornament1In de knusse en gezellige schuur kun je workshops volgen voor praktische toepassingen voor een duurzamer en groener leven. Zoals eetbare planten, kooklessen vanuit de natuur, het maken van je eigen composttoiletje en je eigen (vlierbessen)wijn.

Ook kun je heerlijk slapen want je bedje wordt opgemaakt in de tien accommodaties die wij aanbieden. Een zolderkamer boven in de boerderij, een caravan in het bos, een PipoWagen of de Yurt.  Of zet zelf je tentje neer op een verrassende plek in de bostuin.

Waar we voor staan?

ornament1Bij alles wat we doen staat permacultuur (op zichzelf staande ecosystemen) centraal. Maar hoe werkt permacultuur in de praktijk? Als vrijwilliger kun je meewerken in onze permatuin en leren hoe je zelf een eetbare bostuin kunt creëren. En natuurlijk mag je meebeslissen over het ontwerp van de tuin!

Wil je graag werken met echt hout en leren hoe je van oude materialen iets nieuws kunt maken? Hergebruik en duurzaamheid staat bij alles wat we doen hoog in het vaandel.

Je leert hier van mensen die ervaring hebben opgedaan op diverse plekken in de wereld.

En verder?

ornament1Na gedane arbeid is er ruimte voor ontspanning en een heerlijke maaltijd. Bij mooi weer koken we in onze zelfgebouwde buitenkeuken. Bij het ontbijt serveren we honing en heerlijke appelstroop van onze eigen huisimker. En natuurlijk gebruiken we in onze keuken zoveel mogelijk lokale producten.

De Helleborus is ook actief buiten Engelbert. Je kunt ons tegenkomen in de stad waar we werken aan De Munterij, een initiatief op het gebied van alternatief geld voor en door vrijwilligers.

Geïnteresseerd? Meld je dan aan als vrijwilliger of als ondernemer.

Save

Save

Save