We bieden het terrein, de faciliteiten en ons netwerk aan enthousiaste en kleurvolle dromers op velerlei gebied. Wij geloven in de kracht van de lokale economie waar mensen met elk hun eigen capaciteiten en inspiratie kleinschalige, lokale producten maken en duurzame dienstverlening met elkaar uitwisselen.

Evenementensite ‘dehelleborus.info’ is ingericht voor zowel docenten en workshopleiders alsmede cursisten, deelnemers en potentiële gasten op het gebied van lokale autonomie, permacultuur, nieuwe economie en alternatief bouwen.

Ben je zelf workshopleider en wil je een workshop geven op De Helleborus? Of heb je een leuke workshop op een andere locatie maar wil je wel dat we promotie voor je maken? Neem dan contact met ons op.

Workshops

Zomaar een greep uit de workshops die hier al voorbij kwamen: Ecotoiletten Bouwen, Eetbare Wilde Planten, Vloer- en Wandkleed Weven, Zonnevoedseldroger Bouwen, Meerjarige Groenten, Vegan Kookworkshop, Introductie Permacultuur, Vlierbloesemchampagne Maken, etc. We genieten ervan om zoveel kennis en vaardigheden gedeeld te zien worden.

Locaties

Er zijn verschillende plekken op De Helleborus die als workshoplocatie dienen.
Canna is een ruime, nostalgische boerenschuur met een houtkachel, twee grote groepstafels, twee zithoeken en een houtkachel. Men kan er tegelijkertijd actief bezig zijn, een lezing volgen en genieten van een lunch en een drankje. Een perfecte locatie voor als het buiten nat en koud is.
Het plein Aer wordt met zijn twee lange tafels bij goed weer gebruikt voor actieve workshops.
Verder weg in het bos is vanaf mei de handgemaakte yurt Saravá beschikbaar. Deze dichte, ronde ruimte komt goed tot zijn recht bij trainingen en workshops waarbij verbinding centraal staat.

EigenWijs Groningen

Dit jaar zal voor de tweede keer het Eigenwijs Groningen Festival plaatsvinden. Een initiatief van De Helleborus, in het leven geroepen om permacultuur en nieuwe autonomie te vieren en vraag en aanbod rond deze groeiende beweging bij elkaar te brengen. Lees er hier meer over.

Wil je weten met wie we allemaal samenwerken? Kijk dan op dehelleborus.info