F.A.Q.

Van wanneer tot wanneer zijn jullie open?
In 2021 zijn we open van 29 juli tot & met 31 oktober.
In 2022 waarschijnlijk vanaf medio mei.

Vanaf hoelaat kun je inchecken?
Je bent welkom vanaf 15.00 uur. De receptie is open tot 20.00 uur. Kom je later aan laat het ons dan weten. Er is altijd een mouw aan te passen.

En tot hoelaat kan ik dan uitchecken?
Wij doen niet moeilijk over uitchecken. Dat kan tot 12.00 Dus ff lekker uitslapen moet kunnen. Maar als je er dan nog niet uit bent dan heb je kans dat je in de stofzuiger beland 😉

Welke accommodaties zijn er? 
In 2021: De kamers in het huis (Bres & Hoya), de Pipowagen, de Black Betty caravan, de Bell Tent (Panza), een Tiny T(ent). Later (hopelijk ook vanaf 29 juli) nog de Yurt (Mimosa), Bungalow tent (Lampetee), de legerunit (Jeeva).

Is er ook prive sanitair? 
Nee, alle accommodaties hebben gedeelde toiletten en douches. Op dit moment zijn er 1 wc, 2 compost toiletten, 2 urinoirs en 3 douches. Deze worden binnenkort uitgebreid met nog 3 compost toiletten met urinoir.

Is de camping rolstoeltoegankelijk?
Omdat we net beginnen in een bos en nog niet alles verharde paden heeft is dit voor nu alleen voor de avontuurlijke rolstoelgebruiker toegankelijk.

Hoe zit het met de keuken?
De ‘oude’ buitenkeuken is niet meer beschikbaar voor de gasten. Er is een nieuwe (40m2) gemeenschappelijke campingkeuken in het midden van het terrein. Deze is van alle gemakken voorzien zoals stromend water ;), afwasmachine, koelkasten, wasbakken en heeft zowel een elektrische als gasfornuis.

Verzorgen jullie ook eten?
Ja, je kan ontbijt en/of avondeten boeken deze bezorgen we dan bij jou accommodatie of in de campingkeuken.

Wat zijn jullie voorwaarden omtrent annulering? Ik kan in de “Voorwaarden” op de site wel iets vinden over annuleren, maar daarin zijn de percentages niet gespecificeerd.Waarom apart lakenpakket/schoonmaakkosten? 
In tegenstelling tot hostels en hotels rekenenen wij wel aparte lakenpakket en schoonmaakkosten. Dit omdat we mensen willen stimuleren om meer dan 1 nacht te boeken. De totaal prijs voor 2 nachten is dan een stuk voordeliger dan wanneer je een inclusieve prijs voor 1 nacht hanteert.

Wat is de toeristenbelasting?
De toeristenbelasting voor campings in de Gemeente Groningen is 2 euro per persoon per nacht.

Zijn honden toegestaan?
Onze camping is het huis van 9 katten. Honden verstoren teveel de rust dus we hebben liever geen honden.

Wordt er wel vaker door mensen alleen geboekt op jullie camping?
Ja, het zit juist in onze concept om mensen met elkaar in contact te brengen.

Is er een sfeer/cultuur waarbij er contact is tussen de campinggasten onderling, bijvoorbeeld tijdens het ontbijt en/of avondeten?
Jazeker daarom spreken we ook wel over onze ‘herberg’ in plaats van ‘slechts’ een camping. Er is een gezamenlijke keuken, overdekte eetplekken en een groot plein met lange en kleine tafels en grote vuurplaats. Mensen zitten daar vaak bij elkaar aan tafel en leggen contact.

Mijn voorkeur gaat nu uit naar de pipowagen, maar de tiny tent vind ik ook leuk. Hoe te kiezen?
De pipowagen kan ik zeker aanbevelen als je meerdere nachten wil blijven. Er is (veel) meer (leef-)ruimte dan in de tent en je hebt een bureautje en (lees-)stoel. De Tiny T. is echt meer voor mensen op doorreis, fietsers, backpackers die 1 nachtje blijven en alleen onderdak zoeken.

Waar laat je al je bagage als je in een Tiny Tent slaapt?
Je kunt je overbodige ‘bagage’ altijd aan ons afgeven.

Waar kan ik boeken? 
Je kan rechtstreeks op deze website boeken. We gebruiken het boekingssysteem Checkfront. Eventueel kan je ook via andere kanalen boeken zoals booking.com, AirBNB of Hostelworld. Hier wordt wel een toeslag gerekend.

Ik heb een kortingcode. Hoe kan ik deze code gebruiken? 

Hoe is jullie organisatie opgebouwd?
We hebben een mix van vaste mensen, tijdelijke krachten, vrijwilligers en betaalde mensen.

Wil je bij ons komen helpen? 
Dat kan we zijn op zoek naar mensen die bijvoorkeur meer dan 10 dagen willen helpen. Wil je een keer een dagje komen wacht dan tot het moment dat er weer klusdagen georganiseerd worden.