F.A.Q.

Van wanneer tot wanneer zijn jullie open?

We zijn open vanaf 15 maart tot en met 31 oktober.

Vanaf hoelaat kun je inchecken?

Je bent welkom vanaf 15.00 uur. De receptie is open tot 22.00 uur. Kom je later aan laat het ons dan weten. Er is altijd een mouw aan te passen (hoewel er soms kosten aan verbonden zijn).

Kun je ook na 22.00 uur aankomen?

Onze receptie is dan gesloten en de avondhost is tot 22.00 aanwezig maar….. Voor gasten die al van tevoren weten dat ze later dan 22.00 aan gaan komen kunnen we een zgn. ‘zelf-check-in’ regelen (je krijgt dan oa (via whatsapp of email) een video met de route en uitleg van het terrein en toestemming jezelf in de accommodatie te laten.

En tot hoelaat kan ik dan uitchecken?

Wij doen niet moeilijk over uitchecken. Dat kan tot 12.00 Dus ff lekker uitslapen moet kunnen. Maar als je er dan nog niet uit bent dan heb je kans dat je in de stofzuiger beland 😉 Er zijn ook opties om later uit te checken bespreek deze met de host.

Kunnen mijn vrienden of familie op bezoek komen?

Jazeker. Maar omdat we een mini-camping zijn met beperkte capaciteit hebben we de zgn ‘visitors pass’ geintroduceerd. Zo kunnen familie en vrienden overdag en savonds tot 23:00 langskomen. Stem je bezoek van tevoren af met de host. De kosten voor een pass zijn 5 euro p.p. per dagdeel (overdag=daypass of ‘s avonds=nightpass).

Kan ik jullie appen?

Whatsapp: +31508505858

Wat is het WIFI netwerk?

“Camping De Helleborus Guest” Vraag het wachtwoord aan onze host.

Mag ik mn bluetooth speaker meenemen?

Meenemen natuurlijk wel. Maar versterkte muziek op een mini-camping is voor de een een genot en voor de ander overlast. We hebben helaas moeten besluiten dat versterkte muziek niet is toegestaan. Zie de huisregels.

Welke accommodaties zijn er?

We hebben 15 accommodaties. Er zijn twee kamers in het huis (Bres & Hoya). Op de camping staan: de Pipowagen, de ‘Black Betty‘ caravan, twee Bell Tenten (Panza en Vatså), twee ‘Tiny T‘-(enten), de Yurt (Mimosa), een bungalow (L) safari-tent (Lampetee), de legerunit (Jeeva) en helemaal achterin vind je de octagon tent (Pippin). Speciaal voor groepen tot 8 personen is er ‘de Ark‘, een uit de kluiten geroeide safaritent (XXL) met eigen houtkachel. Nieuw zijn de Jubi een 2-persoons safari tent (medium) en de Mispel, een 6-persoons safaritent (XL).

Is er ook privé sanitair? 

Nee, alle accommodaties hebben gedeelde toiletten en douches. Op dit moment is er een wc in het huis en zijn er vijf ‘compost toiletten’ op twee lokaties op het terrein, te weten: voorin 2 toiletten en achterin 3 toiletten). Daarnaast zijn er 2 urinoirs en 2 ‘circulaire douches’.

Is de camping rolstoel toegankelijk?

De camping is in een bos en (nog) niet alles heeft verharde paden. Dus alleen voor de zeer avontuurlijke rolstoelgebruiker toegankelijk. Dus reële antwoord is helaas nee.

Hoe zit het met (zelf) koken?

Er is een gemeenschappelijke campingkeuken in het midden van het terrein. Deze is van alle gemakken voorzien zoals stromend water ,koelkast, (af-)wasbakken en twee elektrische kookpitten.

Verzorgen jullie ook eten?

Ja, je kan bij ons ontbijt en/of avondeten boeken. De keuken is niet op alle avonden geopend. Vraag (tijdens) de checkin onze host naar de mogelijkheden.

Wat zijn jullie voorwaarden en omtrent annulering?

Tot 14 dagen van tevoren is het gratis annuleren. We rekenen dan nog wel EUR 5,- administratiekosten. Binnen 14 dagen moeten we helaas 50% annuleringskosten rekenen.

Waarom apart lakenpakket/schoonmaakkosten? 

In tegenstelling tot hostels en hotels rekenenen wij wel apart een lakenpakket en schoonmaakkosten. Dit omdat sommige gasten graag onder hun eigen dekbed slapen en hun handdoek en kussensloop zelf meenemen.

Hoe kom ik aan brandhout?

Alleen accommodaties met eigen vuurschaal kunnen zelf een kampvuur maken. Goed voorbereide reizigers nemen zelf een kratje hout mee. Haard-, kreupelhout en takken mag niet zelf verzameld worden (anders struint iedereen elke avond over de camping is de ervaring). Droog haardhout is eventueel bij ons te koop per kruiwagen. Voor alle overige accommodaties is er elke avond een gemeenschappelijk vuur bij de Saloon (buitenkeuken).

Wat is de toeristenbelasting?

De toeristenbelasting voor campings in de Gemeente Groningen is €2,15 per persoon per nacht.

Zijn honden toegestaan?

Nee helaas. We hebben het de eerste jaren een aantal keer toegelaten maar keer op keer bleek het toch voor onrust (en overlast) te zorgen. Daarnaast is onze camping is het thuis van 7 katten.

Wordt er wel vaker door mensen alleen geboekt op jullie camping?

Ja, het zit juist in onze concept om mensen met elkaar in contact te brengen. Vooral het gezamenlijke kampvuur ’s avonds brengt mensen dichter bij elkaar.

Is er een sfeer/cultuur waarbij er contact is tussen de campinggasten onderling, bijvoorbeeld tijdens het ontbijt en/of avondeten?

Jazeker daarom spreken we soms wel over een ‘herberg’ in plaats van ‘slechts’ een camping. Er is een gezamenlijke keuken, overdekte eetplekken en een groot plein met lange en kleine tafels en grote vuurplaats. Mensen zitten daar vaak bij elkaar aan tafel en leggen contact. Ook is er elke dag tussen 18.30 en 22.00 een gezamenlijk kampvuur.

Ik ben alleen op reis , mijn voorkeur gaat nu uit naar de pipowagen, maar de tiny tent vind ik ook leuk. Hoe te kiezen?

De pipowagen kan ik zeker aanbevelen als je meerdere nachten wil blijven. Er is  ietsje meer (leef-)ruimte dan in de tent en je hebt een bureautje en (lees-)stoel. De Tiny T. is echt meer voor mensen op doorreis, fietsers, backpackers die 1 nachtje blijven en alleen onderdak zoeken. De Tiny T. heeft alleen maar twee bedden.

Waar laat je al je bagage als je in een Tiny Tent slaapt?

In de TinyT is naast het bed wel wat ruimte om je bagage te bergen maar erg ruim is het niet. Ondien nodig kun je je overbodige ‘bagage’ altijd bij ons afgeven. Vraag onze host naar de mogelijkheden. Er zijn ook (afsluitbare) lockers op het terrein.

Waar kan ik boeken? 

Je kan rechtstreeks op onze website boeken. Hier hanteren we de laagste prijzen. Eventueel kan je ook via andere kanalen boeken zoals booking.com, AirBNB of Hostelworld. Voor externe kanalen wordt wel een toeslag gerekend.

Hoe is jullie organisatie opgebouwd?

We hebben een mix van vaste mensen (in dienst) en tijdelijke krachten (zoals zzp-ers). De ochtend- en avondhost en de schoonmakers zijn onderdeel van ons core-team en werken part-time in vaste dienst.

Wil je bij ons komen helpen? 

Dat kan we zijn op zoek naar mensen die bijvoorkeur meer dan 10 dagen willen helpen. Wil je een keer een dagje komen wacht dan tot het moment dat er weer klusdagen georganiseerd worden. Vraag onze host naar de mogelijkheden.

Contact?

Staat je vraag hier niet bij? Stuur ons een mailtje met je vraag en we beantwoorden die snel. Bij vragen en/of problemen met boekingen kun je ons bellen. Informatie staat op onze ‘contact‘-pagina.