Als je goed kijkt, zo tussen de bomen, gasten en tenten door, kun je ze spotten: de kleine viervoetige bewoners van De Helleborus. Meestal luieren ze erop los maar er is ook werk aan de winkel. Dit team van ‘Toms’ is verantwoordelijk voor het vangen van de ‘Jerries’.

Sjimmie: De oudste van het stel. Eén van de vier mannen van het huis. Deze rode kater verloor z’n wilde haren en z’n staart aan een maaimachine in het weiland. Gelukkig overleefde ie het en ligt ie elke avond op ons voeteneind van het bed. Vaak zoekt ie het hoger op en probeert met zonder staart in een boom te klimmen. Hij houdt ook van praten en luisteren soms denk je dat ie de ‘mensentaal’ verstaat.

Jip: Onze boskat. Inmiddels een puber en altijd de eerste aan het ontbijt. Favoriete plek: de campingkeuken natuurlijk: aandacht en snacks galore.

Jawel, wellicht ken je ze van TV: Rennie & Stimpie. Een knotsgek duo, lief maar wel aparte gevalletjes.
Stimpie: is de alpha kat van het terrein en bewaakt de oprijlaan.
Rennie: is zijn zoon en valt op mannen.

Dan is er de ‘piratenfamilie’ van zwarte katten. Ze hangen meestal rond het huis en op de weilanden eromheen.
Sara: is de kleinste kat van het stel en de moeder van Mia, Mosa en Mauwie.
Mia: je ziet haar niet vaak op het terrein maar is knuffelaar nr.1
Mosa: ook een heerlijke knuffelaar. Net als haar moeder, zusje en broertje ietwat schuw. Maar bij contact kijkt ze altijd graag diep in je ogen.
Mauwie: is een superlief mannetje maar wat mensenschuw. En terecht want die ‘mensen’ brachten hem naar een enge arts die aan z’n oor frutselde. Hoewel hij vroeger een mooi zwart glanzende man was heeft de ingreep ‘m blijvend verminkt en is z’n oor blijvend geknakt. Dit sloeg een deuk in z’n zelfvertrouwen. Sindsdien wantrouwt hij mensen die ‘lief’ tegen hem doen. Maar als het je lukt om z’n vertrouwen te winnen kun je lang met hem knuffelen.